maanantai 20. elokuuta 2012

Uusia asioita opeteltu ja opittu

Taas on yksi vauhdikas viikko takana :) 

Ensimmäisen viikon Roki ulkoili pihallamme, sitten aloitimme kaulapanta ja hihnaharjoitukset. Tässä kuvasarjaa miten ensimmäinen kertamme sujui:

1. En tykkää yhtään ja olenkin kuin rodeohevonen:


2. ei tuo äiti luovuta, joten liikutaan sitten vähän. Tosin, nyt mua ei huvita enää yhtään

3. Mä haluun sisälle


4. Pienen suostuttelun jälkeen päätin lähteä kävelemään ja hienosti se sujuikin.


Tämän jälkeen toisella kerralla enää pientä vastustelua kaulapantaan ja sen jälkeen antanut laittaa hienosti. Ymmärtää sanan: paikka ja pysyy aloillaan pannan ja hihnan laiton ajan ja kulkee myös hihnassa kuin vanha tekijä. Pitkiä lenkkejä emme ole vielä tehneet, lähiympäristöä käyty haistelemassa.

Parin viikon jälkeen todettiin, että nyt ne kynnet on leikattava. Kun minä en yksin onnistunut, niin yritettiin miehen kanssa yhdessä. Eki otti Rokin syliinsä selälleen ja minä leikkasin kynnet. Homma sujui hienosti ilman mitään vikurointia ja näykkimistä. Muutamassa minuutissa kaikki kynnet oli leikattu. Roki sai pienen palkkion tämän jälkeen.

Lauantaina, saunapäivä koitti myös Rokille. Koko koira haisi aika pahalle innostuttuaan parina sadepäivänä kierimään pihalla. Ensitutustuminen veteen ja suihkuun onnistui sekin hyvin. Roki antoi kastella ja pestä ilman mitään vastustusta. Tosin ei kovin innostunut ollut vedestä vielä... Pesun jälkeen huolellinen kuivaus ja kampaus ja nyt meillä on taas puhdas koira.

Huomenna tiistaina mennään ensimmäiselle rokotukselle ja viikon päästä ekaan trimmiin.

Roki tykkää nukkua suht ahtaissa paikoissa - tässä kuvaa hänen kahdesta mielipaikastaan:

Sohvan takana:
 Tietokonepöydän ja sohvan välissä:


Roki on todella seurallinen ja  on ottanut omaan piiriinsä myös naapurin pienet lapset ja toisen naapurimme miehen. Kun Roki kuulee näiden äänet on pakko päästä moikkaamaan :) Roki haluaa olla myös sisällä siellä missä mekin eli seuraa kuin hai laivaa kaikkialle ja makaa sitten jaloissa tai lähettyvillä, jos olemme tekemässä jotain.

Roki painoi 7.8.2012 5,4 kg ja tänään 20.8.2012 6,8 kg.

Terhakkain terkuin:Roki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti