sunnuntai 12. elokuuta 2012

Rokin ensimmäinen viikko

Rokin ensimmäinen viikko uudessa kodissa on takana ja se on sujunut loistavasti. Olemme saaneet erittäin älykkään koiran, vaikka hän pentu vielä onkin.

Roki ei vierasta meitä ollenkaan, eikä juuri muitakaan ihmisiä. Omat perheenjäsenemme hän on ottanut hienosti vastaan häntä heiluen.

Roki syö ja juo hyvin. Pissa-asiat hoituvat ahkeraan ulkona käymällä. Sisällä hän on ottanut yhden paikan pissa- ja kakkapaikaksi. Sinne olemme levittäneet sanomalehtiä. Vahinkoja ei ole tullut, jos emme ehdi ulos, niin Roki menee paperin päälle ja tekee sinne - ei ole ruikkinut pitkin kämppää.

Roki nukkuu pitkät päiväunet syönnin ja leikin jälkeen. Hän nukkuu mieluiten lattialla. Oma peti hänellä on leluja varten ja siellä myös leikkii mielellään. Roki kantaa kaikki lelut, paperit ja kengät pedilleen "turvaan". Mieluisin leikkikalu on tällä hetkellä pieni nalle ja äidin crocks-kenkä.

Ulkona on riittänyt tutkittavaa ja haisteltavaa. Omassa pihassa pysyy hienosti ja osaa jo käskyn ei sekä paikka.

Pelottava kokemus oli imurointi. Roki juoksi karkuun ja katseli hyvän matkan  päästä tuota kovaa ääntä pitävää rakkinetta. Hätäpissakin tuli. Kun Eetu tuli häntä rauhoittelemaan, niin siinä oli turvallista olla siivouksen ollessa käynnissä.

Kaulapantaa ja hihnaa on kanssa harjoiteltu - ei tykkää yhtään. Kun kaulapanta on saatu paikalleen, kävelee kyllä hihnassa jo hyvin, kun antaa nuuskutella omassa tahdissaan  pihassamme.

Hoitotoimenpiteet on vielä aikamoista "taistelua" - Roki ei tykkää yhtään, kun silmiä ja korvia putsataan. Leikin varjolla ne on saatu hoidettua. Turkki kammattiin kunnon kammalla ja harjalla kertaalleen - olikin jo tullut hieman takun alkuja. Se onnistui niin, että Roki leikki toisella harjalla ja sitten sain harjattua toisella aina sillä aikaa ja vuorotellen vihdoin onnistui koko homma. Vielä olisi kynsien leikkuu edessä...

Tässä vielä hieman kuvia:

Roki omalla pedillään syömässä luuta:


Aamuisin Roki tykkää herättää Eetun, häntä vipattaa niin, että irti meinaa lähteä ja naamapesun saa samalla:

Tässä Rokin lempilelu ja tietysti omalla pedillään, kuvassa myös Rokin sinne jemmaamaa aarteistoa - isän Reiskaa ei tosin annettu leikkiin :)Roki syömässä:


Matot pitää järjestää ihan omalla tavallaan:


Lehteäkin pitää "lukea":


Ainiin vielä; matokuuri annettu, hienosti meni sekin ruoan mukana. Maha vähän vaan meni kuralle, mutta helpotti nopeasti. Rokotuksille mennään reilun viikon päästä.

Kuulemisiin taas!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti