perjantai 4. tammikuuta 2013

Uusi vuosi ja raketit

Tulipa sitten se odotettu ja pelätty uuden vuoden aatto raketteineen. Paukuttelu alkoi onneksi vasta vähän ennen kuutta illalla ollen aika laimeaa. Roki pelästyi paukkuja ulkona ja häntä koipien välissä tuli kiire lenkiltä kotiin.

Sydän hakkasi tuhatta ja sataa ja läähätti kovin, istui asennossa eikä mennyt makuulle.

Avattiin telkkari ja pidettiin siinä ääntä ja oltiin itse, kuin mitään paukkuja ei olisikaan. Kuuden jälkeen soi summeri ja Rokin paras kaveri Speedy tuli kylään. Roki uskalsi ulos, mutta istui hyvän tovin ulko-oven edessä eikä tullut edes tervehtimään Speedyä.

Siinä sitten juteltiin muina miehinä ja naisina, niin pikkuhiljaa Roki tuli pihaan viereemme myös.

Speedy haastoi Rokia leikkiin, pökki päällä ja vaikka mitä, mutta Roki vain makasi tai istui maassa. Speedy oli oikeasti ihan hämillään, että mikäs tätä kaveria nyt vaivaa, kun ei leikkiin tule.

Speedyn käynti oli hyvä juttu, sillä sen jälkeen Roki oli sisällä rauhallinen ja makaili lähellämme.

Pahin paukuttelu alkoi puolen yön aikaan, mutta Roki oli jo unten mailla kanssamme, eikä noteerannut meteliä enää mitenkään.

Eli Roki ei tykkää paukuista lähtevästä äänestä, mutta suht iisisti meni silti. Ei kulkenut edestakaisin, ei piiloutunut eikä ulissut tai vinkunut, joten hyvinhän tämä loppujen lopuksi meni :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti