tiistai 13. marraskuuta 2012

Roki sairastaa

Meidän pirteä Rokimme lakkasi lauantai-iltapäivän jälkeen syömästä. Seuraavana yönä oksensi kolme kertaa ja maha oli löysällä. Yö oli todella levoton. Sunnuntaina ei maistunut ruoka eikä vesi, oli haluton ja vain nukkui ja nukkuma-asentokin oli erilainen kuin ennen eli makasi ihan kippurassa.

Maanantaiaamuna sitten vein hänet eläinlääkäriin, koska olimme jo todella huolissamme. Diagoosi: suolistotulehdus! Bakteeriperäinen ja voinut tulla mistä vain eli toisesta koirasta, jolla on ollut sama vaiva, koirapuistosta, nuuskutellessa tuolla lenkillä ja kun ei aina näe nappaako suuhun jotain mitä ei pitäisi... Rokilla oli kuumettä 39,6 astetta. Sai kipupiikin ja pahoinvointia estävän piikin. Eilen hän sitten enimmäkseen vielä nukkui, joi onneksi jo aika paljon, mutta ruokaa ei suostunut itse ottamaan. Lusikalla sitten houkuttelemalla saatiin vähän syömään.

Kakka oli jo kiinteää eikä ole oksentanut. Eilen aloitettiin antibioottikuuri ja sitä jatketaan 10 päivää. Lisäksi annetaan pahoinvoinninestolääkettä 2 päivää ja mahansuoja-ainetta viisi päivää. Vielä tuli sellaisia ravintolisätabletteja.

Tänään aamulla Roki oli vähän pirteämpi, sain ruutattua ruiskulla sen mahansuoja-aineen hänelle ja nieli sen hyvin. Ruokahalu puuttuu edelleen. Juonut on onneksi.

Nukuttuaan vien Rokin lenkille (sen verran kun jaksaa) ja sitten annan ruokamössöä ruiskulla, jos ei vapaaehtoisesti ota. Tämän aamun antibiootti on siellä mössön joukossa eli vaikuttaneeko mitään. Viisastuneena tästäkin annan tämän päivän toisen tabletin sitten suoraan suuhun jonkun kinkun sisällä tmv.

Tuntuu pahalta nämä toimenpiteet, kun  koiraraukka ei ymmärrä, että yritän vain häntä hoitaa ja saada olon paremmaksi. Toivotaan nyt todellakin, että Roki paranee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti